Julkaisupäivä: 24.10.2018

 

Tietosuojatiedot

 

Tietosuojatiedot antavat tietoja henkilötietojesi käsittelystä aina, kun käyt PUMA Europe GmbH:n (jäljempänä ”PUMA”, ”me” tai ”meitä”) verkkosivustoilla ja kun ostat tavaroita mainituilta verkkosivustoilta.


1. Soveltamisala, rekisterinpitäjä, tietosuojavastaava ja määritelmät 


1.1 Näiden tietosuojatietojen soveltamisala


Näitä tietosuojatietoja sovelletaan PUMA Europe GmbH:n verkkosivustojen käyttöön, mukaan lukien verkkokauppa ja verkko-ostoksen suorittamiseen ja purkamiseen liittyvät toimenpiteet, asiakastilin luominen, uutiskirjeen lähettäminen, lisätietosähköposti ja asiakaspalvelut, sekä markkinointitoimintoihimme kolmansien osapuolten verkkosivustoilla. Nämä tietosuojatiedot eivät kata tietojen käsittelyä muiden PUMA Groupin sisäisten yhtiöiden verkkosivustoilla. 


1.2 Henkilötietojesi käsittelyn rekisterinpitäjä


Ellei näissä tietosuojatiedoissa ole toisin määritelty, henkilötietojesi käsittelyn rekisterinpitäjä on 

PUMA Europe GmbH
PUMA Way 1
DE-91074 Herzogenaurach
Saksa
privacy-support@puma.com


1.3 Tietosuojavastaavan yhteystiedot 


Data Protection Officer 
PUMA Europe GmbH
PUMA Way 1
DE-91074 Herzogenaurach
Sähköposti: privacy@puma.com (Huomaa: käyttääksesi tietosuojaoikeuksiasi käytä osioissa 5 - 7 mainittuja sähköpostiosoitteita.)


1.4 Määritelmät 


Nämä tietosuojatiedot perustuvat seuraaviin tietosuojalainsäädännön mukaisiin ehtoihin, jotka olemme määritelleet ymmärtämisen helpottamiseksi. 

Esimerkkejä mahdollisista vastaanottajista: pankit/maksupalvelun tarjoajat, logistiikkayritykset, kuljetuspalvelun tarjoajat ja tietotekniikkapalvelujen tarjoajat. Katso lisätiedot osiossa 4.

Esimerkkejä henkilötiedoista: nimi, yhteystiedot, pankki- tai luottokortin tiedot.

Näissä tietosuojatiedoissa selostettuja tietojen käsittelytoimintoja varten rekisterinpitäjä on PUMA Europe GmbH, ellei toisin ole määritelty (osio 1.2.). 

 

 

2. Henkilötietojesi käsittelymme tarkoitukset ja oikeusperusteet 


2.1 Tietojesi käsittely käydessäsi verkkosivustoillamme


Jos käyt verkkosivustoillamme ottaaksesi selvää tuotteistamme ja palveluistamme rekisteröitymättä asiakastilille, ostaen tuotteita verkkokaupastamme tai muutoin aktiivisesti siirtäen tietoja meille (pelkästään tietotarkoituksiin), käsittelemme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin ja seuraavien oikeusperusteiden nojalla: 


2.1.1 Verkkosivustojen tarjoaminen ja tietotekniikan turvallisuus

Käsittelemme henkilötietojasi, jotka ovat teknisesti tarpeen voidaksemme tarjota verkkosivustojamme sinulle ja taata vakauden ja turvallisuuden käydessäsi verkkosivustoillamme. Näitä ovat seuraavat henkilötiedot: 

Nämä henkilötiedot tallennetaan turvallisuustarkoituksiin palvelimen lokitiedostoihin, jotka poistetaan automaattisesti seitsemän päivän kuluttua.

Tämä tietojen käsittely on tarpeen, jotta voit käyttää verkkosivustojamme (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, b alakohta), sekä oikeutetun etumme tarkoituksiin tietotekniikan turvallisuuden takaamiseksi (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, f alakohta). 


2.1.2 Lokalisoitujen verkkosivustojen tarjoaminen


Käsittelemme myös henkilötietojasi, jotka ovat teknisesti tarpeen, jotta voimme tarjota sinulle verkkosivustojen lokalisoidun version, erityisesti kielen osalta. 

Tämä tietojen käsittely on tarpeen oikeutetun etumme tarkoitukseen verkkosivustomme mukauttamiseksi tarpeisiisi (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, f alakohta).


2.1.3 Verkkosivuston analytiikka


2.1.3.1 Google Analytics


Käytämme verkkosivustoillamme Google Analyticsia, Google Inc.:n (”Google”) verkkoanalyysipalvelua. Google Analytics käyttää evästeitä (katso lisätietoja evästeistä osiossa 2.1.9 ja evästetiedoissamme), joiden avulla verkkosivustojemme käyttöä voidaan analysoida. Evästeen verkkosivustojemme käytöstä tuottamat tiedot siirretään pääsääntöisesti Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin, jossa niitä säilytetään. Käyttäessämme Google Analyticsia laajennuksella ”anonymizeIP()” Google typistää verkkosivustolla kävijän IP-osoitteen Euroopan unionin jäsenmaissa tai muissa valtioissa, jotka ovat Euroopan talousaluesopimuksen osapuolia, etukäteen, mikä sulkee pois suoran yhteyden sinuun. Koko IP-osoite siirretään vain poikkeustapauksissa Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä. Google käyttää näitä tietoja PUMAn puolesta verkkosivustojen käytön arvioimiseksi, raporttien laatimiseksi verkkosivuston toiminnoista ja verkkosivustojen ja Internetin käyttöön liittyvien lisäpalvelujen tarjoamiseksi PUMAlle. Google ei yhdistä käyttäjän selaimesta Google Analyticsille siirrettyä IP-osoitetta muihin tietoihin. Lisätietoja käyttöehdoista ja tietosuojasta on osoitteissa

https://policies.google.com/terms

https://policies.google.com/privacy

Tämä tietojen käsittely on tarpeen oikeutetun etumme tarkoitukseen analyysien suorittamiseksi verkkosivustomme ja tuotteidemme kehittämiseksi (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, f alakohta).

Google Analyticsin kieltäminen:

Voit yleensä estää Google Analyticsia käsittelemästä käyttötietojasi (mukaan lukien IP-osoitteesi) lataamalla ja asentamalla selaimen lisäosan, joka on saatavissa linkistä 

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Voit myös estää Google Analyticsia keräämästä käyttötietojasi verkkosivustoiltamme napsauttamalla seuraavaa linkkiä:

Napsauta tästä kieltääksesi Google Analyticsin

Tässä tapauksessa nykyiseen selaimeesi asetetaan pysyvä kieltäytymiseväste (nimi: ”ga-disable-UA-[…]”), joka estää tietojesi tallentamisen vastaisuudessa, kun käyt verkkosivustoillamme tällä nimenomaisella selaimella. Jos käytät toista selainta, Google Analytics on periaatteessa käytössä, ellei kieltäytymisevästettä ole asetettu myös tässä selaimessa. Huomaa, että Google Analytics palautuu käyttöön, jos poistat yllä mainitun kieltäytymisevästeen selaimestasi.


2.1.3.2 Adobe Analytics ja Mapp Digital Analytics


Käytämme myös Adobe Analyticsia Mapp Digitalin analytiikkapalveluja tilastotietojen keräämiseen verkkosivustojemme käytöstä. Käytämme näitä tietoja kehittääksemme ja optimoidaksemme jatkuvasti PUMAn verkkokauppaa ja tarjoamiamme tuotteita ja palveluja ja tehdäksemme siten verkkosivustoillamme käymisen kiinnostavammaksi sinulle.

Käyttäessäsi verkkosivustojamme selaimesi siirtämät tiedot kerätään ja arvioidaan. Tämä tehdään käyttämällä evästeitä ja vastaavaa seurantatekniikkaa (esim. jäljitteet), joka on sisäänrakennettu jokaiseen verkkosivustoon. Seuraavat tiedot voidaan kerätä: pyyntö (pyydetyn tiedoston nimi), selaimen tyyppi/versio, selaimen kieli, käyttöjärjestelmä, selainikkunan sisäinen piirtotarkkuus, ruudun piirtotarkkuus, JavaScriptin käyttö, Java päällä/poissa päältä, evästeet päällä/poissa päältä, värinsyvyys, viittaajan URL-osoite, IP-osoite (kerätään yksinomaan nimettömäksi tehdyssä muodossa ja poistetaan heti käytön jälkeen), käytön alkuajankohta, napsautukset, tilausten arvot, ostoskorit ja sisällöt nimettömäksi tehdyssä muodossa (esimerkiksi onko puhelinnumero annettu).

Mitään näistä tiedoista ei voida yhdistää suoraan sinuun. Näin kerättyjä tietoja käytetään nimettömien anonyymien tai pseudonymisoitujen käyttöprofiilien luomiseen, jotka muodostavat verkkotilastojen perustan. Adobe Analyticsin ja Mapp Digitalin evästeiden avulla kerättyjä tietoja ei koskaan käytetä verkkosivustoillamme kävijöiden tunnistamiseen henkilökohtaisesti, eikä niitä yhdistetä profiilin omistajan henkilötietoihin, ellei käyttäjä ole etukäteen antanut nimenomaista suostumustaan siihen.

Adobe Analyticsin ja Mapp Digitalin tietosuojaohjeet löytyvät täältä:

Tämä tietojen käsittely on tarpeen oikeutetun etumme tarkoitukseen analyysien suorittamiseksi ja verkkosivustomme ja tuotteidemme kehittämiseksi näiden analyysien perusteella (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, f alakohta).

Adobe Analyticsin ja Mapp Digitalin kieltäminen:

Adobe Analyticsin ja Mappin tietojen keruuta ja säilytystä voi vastustaa milloin tahansa vastaisella vaikutuksella. Käytä tähän tarkoitukseen seuraavia linkkejä:

Tässä tapauksessa nykyiseen selaimeesi asetetaan pysyvä kieltäytymiseväste Adobe Analyticsille (nimi: ”omniture_optout”) ja/tai Mapp Digitalille (nimi: ”opt-out”), joka estää tätä palvelua tai näitä palveluja tallentamasta tietojasi vastaisuudessa käydessäsi verkkosivustoillamme tällä nimenomaisella selaimella. Jos käytät toista selainta, nämä palvelut ovat periaatteessa käytössä, ellei kieltäytymisevästettä tai -evästeitä ole asetettu myös tässä selaimessa. Huomaa, että nämä palvelut palautuvat käyttöön, jos poistat vastaavan kieltäytymisevästeen selaimestasi.


2.1.3.3 Clicktale Analytics


Käytämme myös Clicktale Analyticsia tietojen käsittelyyn verkkosivustojemme käytöstäsi käyntisi aikana (esim. käynnit sivustolla, napsautukset, verkkosivustoilla käytetty aika jne.) laatiaksemme nimettömiä lämpökarttoja ja tilastoja verkkosivustojemme käytöstä. 

Tämä tietojen käsittely on tarpeen oikeutetun etumme tarkoitukseen analyysien suorittamiseksi verkkosivustomme, tuotteidemme ja palvelujemme kehittämiseksi (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, f alakohta).

Kieltäytyminen Clicktale Analyticsista:

Voit estää Clicktalen yllä mainitun tietojen käsittelyn napsauttamalla Poista Clicktale käytöstä -painiketta linkissä

http://www.clicktale.net/disable.html

Tässä tapauksessa nykyiseen selaimeesi asetetaan pysyvä kieltäytymiseväste (nimi: ”WRBlock”), joka estää tietojesi tallentamisen vastaisuudessa, kun käyt verkkosivustoillamme tällä nimenomaisella selaimella. Jos käytät toista selainta, Clicktale Analytics on periaatteessa käytössä, ellei kieltäytymisevästettä ole asetettu myös tässä selaimessa. Huomaa, että Clicktale Analytics palautuu käyttöön, jos poistat yllä mainitun kieltäytymisevästeen selaimestasi.


2.1.4 Yksilölliset suositukset verkkosivustoillamme


Kun käyt verkkosivuillamme, käytämme Google AdWordsia käyttäytymistietojesi, kuten katsellut tuotteet, ostoskorin sisältö jne., käsittelyyn näyttääksemme sinulle yksilöllisiä suosituksia verkkosivustoillamme näiden tietojen perusteella. Lisätietoja Google Adwordsin tietojen käsittelystä on Googlen tietosuojakäytännössä linkissä

https://policies.google.com/privacy

Tämä tietojen käsittely on tarpeen oikeutetun etumme tarkoitukseen paremman käyttökokemuksen luomiseksi mukautettujen suositusten avulla (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, f alakohta).

Kieltäytyminen yksilöllisistä suosituksista:

Voit vastustaa tätä tietojen käsittelyä napsauttamalla seuraavaa kieltäytymislinkkiä:


2.1.5 Suositus sopivimmasta tuotekoosta


In order to be able to recommend the ideal product size according to your individual preferences, we offer the opportunity to use the optional service of FitAnalytics GmbH. For this service, FitAnalytics GmbH collects data which you voluntarily provide, such as height, weight, body shape, age and your personal wearing comfort. On this basis, FitAnalytics GmbH will provide you with a size recommendation. The data you provide is stored in a cookie of FitAnalytics GmbH, which is automatically deleted after 90 days. Further details on data processing by FitAnalytics GmbH are stated in the data protection information provided by FitAnalytics GmbH:

https://widget.fitanalytics.com/documents/privacy_en.html

During the purchasing process we receive information from FitAnalytics GmbH as to whether you have added a product to your shopping cart on the basis of a recommendation. However, FitAnalytics GmbH does not provide us with any personal data that you have provided to FitAnalytics GmbH. This data processing is necessary in order to provide you the service of FitAnalytics GmbH [Legal basis: Art. 6 [1] sentence 1, lit. b GDPR].

After the purchase has been completed, we provide anonymized data to FitAnalytics GmbH. This data contains information on whether you have actually purchased a product on the basis of a size recommendation and, if applicable, whether the sales contract was reversed due to an improper fitting.


2.1.6 Mainonnan/toistuvan kohdennuksen näyttäminen kolmansien osapuolten verkkosivustoilla 


Kun käyt verkkosivustoillamme, toistuvan kohdennuksen tarjoajamme asettaa/asettavat tunnisteita ja evästeitä sen seuraamiseksi, mitä tuotteita olet katsellut verkkosivustoillamme tai ostanut niiltä. Näiden tietojen avulla voimme näyttää sinulle yksilöllisiä PUMA-tuotteiden tarjouksia kolmansien osapuolten verkkosivustoilla toistuvan kohdennuksen tarjoajiemme kautta. Lisätietoja alla lueteltujen toistuvan kohdennuksen tarjoajiemme tietojen käsittelystä on vastaavissa tietosuojakäytännöissä: 

Tämä tietojen käsittely on tarpeen oikeutetun etumme tarkoitukseen tuotteidemme mainostamiseksi Internetissä mukautetusti ja tehokkaasti (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, f alakohta).

Kieltäytyminen toistuvasta kohdennuksesta:

Voit vastustaa tätä tietojen käsittelyä napsauttamalla seuraavia, vastaavien toistuvan kohdennuksen tarjoajien kieltäytymislinkkejä:


2.1.7 Kumppaneiden mainonta/konversioseuranta


Olemme myös sisällyttäneet verkkokumppaneidemme evästeitä ja vastaavaa seurantatekniikkaa verkkosivustoillemme. Näillä työkaluilla verkkokumppanimme voivat tunnistaa, oletko tullut jonkin julkaisijakumppanimme (so. PUMA-tuotteita mainostavat kolmansien osapuolten verkkosivustot) sivustolta, ja seurata sitten, suoritatko sen johdosta jonkin ennaltamäärätyn konversiotoimenpiteen (esim. uutiskirjeen tilaus tai tuotteen osto) verkkosivustoillamme. 

Tämä tietojen käsittely on tarpeen oikeutetun etumme tarkoitukseen mainoskampanjoidemme kolmansien osapuolten verkkosivustoilla ulottuvuuden ja menestyksen analysoimiseksi (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, f alakohta) sekä meidän (mainostajana), verkkokumppaneiden ja kolmansien osapuolten verkkosivusto-operaattorikumppaneiden (julkaisija) ajamiin oikeutettuihin etuihin kolmansien osapuolten verkkosivustoilla julkaistun PUMAn mainonnan menestysperusteisessa laskutuksessa (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, f alakohta).

Kieltäytyminen kumppaneiden mainonnasta/konversioseurannasta:


2.1.8 Evästeiden käyttö 

 
Käytämme evästeitä verkkosivustollamme. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan päätelaitteesi selaimelle aina käydessäsi verkkosivustoillamme. Evästeiden avulla toimintojasi ja asetuksiasi verkkosivustoillamme voidaan seurata, ja ne voidaan tallentaa ja tunnistaa selainistunnon ajan tai jopa sen jälkeen. Tämän lisäksi selaimesi voidaan tunnistaa evästeiden ja niiden vastaavien evästetunnisteiden avulla. Poistuttuasi verkkosivustolta voit esimerkiksi rakentaa uudelleen ostoskorisi sisällön tai katsella viimeksi nähtyjä tuotteita.

Lisätietoja evästeiden käytöstä verkkosivustoillamme (mukaan lukien evästeidemme tyypit ja tarkoitukset sekä tiedot evästeasetuksista) saat evästetiedoistamme.


2.1.9 Asiakastuki 


Pyyntösi aiheesta riippuen tukeudumme henkilötietoihisi, jotka on tallennettu muiden tietojenkäsittelytoimintojen yhteydessä järjestelmiimme (esim. ostoksen aikana antamasi tiedot tai luottotietotoimistolta osana luotonarviointimenettelyä saamamme vertailuarvosi). Sikäli kuin on tarpeen kyselyysi vastaamiseksi keräämme tietoja myös ulkoisista lähteistä (esim. kysely kuljetuspalvelun tarjoajalle osana lähetysten  seurantaa tai tutkintapyyntö). 

(Esi)sopimussuhdetta kanssasi koskevien pyyntöjen yhteydessä tämä tietojen käsittely on tarpeen sopimuksen kanssasi toteuttamiseksi (asiakaspalvelun tarjoaminen) (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, b alakohta). Jos haluat käyttää oikeuksiasi suhteessa meihin, vastaava tietojen käsittely on tarpeen laillisen velvoitteen noudattamiseksi (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, c alakohta). Jos haluat saada tietoja tai valittaa tuotteistamme ja palveluistamme, vastaava tietojen käsittely on tarpeen oikeutetun etumme tarkoitukseen vastata  tietopyyntöösi/valitukseesi (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, f alakohta). 

 
2.2 Sähköpostimarkkinointi


2.2.1 Sähköpostiuutiskirjeen lähettäminen tilaajille


Jos olet tilannut sähköpostiuutiskirjeemme ns. kaksoissuostumusmenettelyllä, lähetämme sinulle aika ajoin uutiskirjeitä kertoaksemme sinulle tuotteistamme, palveluistamme ja kampanjoistamme.   

Tietojen käsittely perustuu suostumukseesi (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, a alakohta).

Suostumuksen peruuttaminen:

  Voit peruuttaa suostumuksesi ja uutiskirjeemme tilauksen milloin tahansa lähettämällä tilauksen peruuttamispyyntösi sähköpostitse asiakaspalveluumme (service@puma.com) ja/tai napsauttamalla tilauksen peruuttamislinkkiä, joka on jokaisessa uutiskirjeessä.

 
2.2.2 Suoramarkkinointisähköpostit nykyisille asiakkaille


Tavaroiden ostamisen jälkeen voimme lähettää sinulle samankaltaisten tuotteiden ja palvelujen markkinointisähköposteja riippumatta siitä, oletko tilannut uutiskirjeemme (katso osio 2.2.1). 

Tämä tietojen käsittely perustuu oikeutettuun etuumme mainostaa tuotteitamme ja palvelujamme (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, f alakohta).

Suoramarkkinointisähköpostien vastustaminen:

Voit vastustaa tätä henkilötietojen käsittelyä ja peruuttaa suoramarkkinointisähköpostiemme tilauksen milloin tahansa lähettämällä tilauksen peruuttamispyyntösi sähköpostitse osoitteeseen service@puma.com ja/tai napsauttamalla tilauksen peruuttamislinkkiä, joka on jokaisessa suoramarkkinointisähköpostissa.


2.2.3 Sähköpostimarkkinointikampanjoiden tehokkuuden analyysi 


Käytämme myös jäljitteitä tiettyjen tapahtumien seuraamiseen lähettäessämme markkinointisähköposteja (esim. sähköposti vastaanotettu, sähköposti avattu, linkkiä napsautettu). Tätä varten voimme käsitellä esimerkiksi tietoja laitteestasi, Internet-yhteydestäsi, käyttöjärjestelmästä, alustasta ja tapahtuman päivämäärästä ja kellonajasta.

Tämä käsittely on tarpeen oikeutetun etumme tarkoitukseen laatia koostettuja tilastoja ja raportteja sähköpostimarkkinointikampanjoidemme tehokkuuden mittaamiseksi (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, f alakohta).


2.3 Tuoteluokitukset ja -arviot


Tarjoamme sinulle mahdollisuuden arvioida (ostettuja) tuotteita verkkosivustoillamme. Palautteesi auttaa muita asiakkaita tekemään oikean ostopäätöksen ja meitä kehittämään jatkuvasti tuotteitamme. Jos haluat lähettää arvion jostakin tuotteestamme, käsittelemme sähköpostiosoitettasi, nimimerkkiäsi ja arviosi sisältöä (esim. arvioitu tuote, tähtiluokitus, arvion otsikko ja teksti sekä suositus). Sähköpostiosoitettasi käsitellään henkilöllisyytesi tarkistamiseksi ja todentamiseksi. Asiakaspalvelumme voi myös käyttää sitä vastatakseen palautteeseesi sähköpostitse. Jos olet antanut suostumuksesi ennen arviosi lähettämistä, lähetämme sinulle sähköposti-ilmoituksen, kun arviosi julkaistaan. Koska tähtiluokituksesi ja arviosi sisältö julkaistaan nimimerkkisi rinnalla verkkosivustoillamme, varmista, ettet anna siinä mitään henkilötietoja.

Tämä tietojen käsittely on tarpeen oikeutetun etumme tarkoitukseen, nimittäin asiakaspalveluun ja suositusmarkkinointiin (GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, f alakohta). Sähköposti-ilmoitukset arvion julkaisemisesta perustuvat ennaltasuostumukseesi (GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, a alakohta). 


2.4 Rekisteröityminen ja asiakastilin perustaminen 


Käydessäsi verkkosivustoillamme voit luoda asiakastilin. Rekisteröityminen asiakastilille edellyttää, että annat henkilötietoja. Pakolliset kentät on merkitty asianmukaisesti syöttölomakkeella. 

Tämä tietojen käsittely on tarpeen sopimuksen kanssasi (asiakastilin tarjoaminen) toteuttamiseksi (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, b alakohta). 


2.5 Tietojen käsittely tilauksissa verkkokaupasta


Käsittelemme henkilötietojasi myös tavaroiden oston verkkokaupastamme yhteydessä.


2.5.1 Tavaroiden ostaminen ja maksaminen verkkokaupassa 


Käsittelemme henkilötietojasi (mm. yhteystiedot ja lähetys- ja maksutiedot), jos ostat tavaroita verkkokaupasta. Jos ostat tavaroita jollekulle toiselle henkilölle (kolmas osapuoli), käsittelemme antamiasi kolmannen osapuolen henkilötietoja (nimi ja yhteystiedot) tavaroiden toimittamiseksi kolmannelle osapuolelle. Varmista, että olet tiedottanut riittävästi kolmannelle osapuolelle hänen tietojensa käsittelystä PUMAssa ja että sinulla on lupa antaa nämä tiedot. 

Tämä tietojen käsittely on tarpeen sopimuksen kanssasi toteuttamiseksi (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, b alakohta).


2.5.2 Sähköpostit ostoskorin hylkäämisestä 


Jos olet aloittanut tilausmenettely käyttäen asiakastiliäsi, muttet ole päättänyt sitä, lähetämme sinulle muistutussähköpostin asiakastilille tallennettuun sähköpostiosoitteeseen koskien aloittamaasi ostomenettelyä. 

Tämä tietojen käsittely on tarpeen oikeutetun etumme tarkoitukseen muistuttaa sinua ostomenettelyistä, joita et ole vielä päättänyt (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, f alakohta).

Sähköpostien ostoskorin hylkäämisestä vastustaminen:

Voit vastustaa tätä henkilötietojen käsittelyä ja peruuttaa ostoskorin hylkäyssähköpostiemme tilauksen milloin tahansa lähettämällä tilauksen peruuttamispyyntösi sähköpostitse osoitteeseen service@puma.com ja/tai napsauttamalla tilauksen peruuttamislinkkiä, joka on jokaisessa ostoskorin hylkäyssähköpostissa.


2.5.3 Petos- ja luottotarkistus


Ennen ostosopimuksen solmimista suoritamme petos- ja luottotarkistuksen. Tämä tehdään, jotta voimme tarjota sinulle vaihtoehtoisia maksutapoja ja samalla suojautua laskun maksamatta jättämiseltä. Osana luottotarkistusta tarkistamme mm. kaikki aiemmin tehdyt tilaukset asiakastililläsi. Tarkistetaan myös, eroaako toimitusosoite laskutusosoitteesta, onko toimitusosoite uusi, tai onko tilaus toimitettava pakkausasemalle. Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä ja Alankomaissa tehtyjen tilausten osalta hankimme myös luottotiedot luottotarkistuksen yhteydessä. Luottotiedot voivat sisältää ensiksikin tietoja nykyisistä maksuhäiriöistä, esim. julkisista velallisrekistereistä, tai tietoja tuomioistuimen perintämenettelystä. Toiseksi luottotarkistus voi myös luetella niin sanotut vertailuarvot, jotka lasketaan tieteellisesti tunnustetun matemaattisen ja tilastollisen menetelmän perusteella ja joita käytetään luottoriskin arviointiin. Luottoluokituslaitos käyttää yllä olevia tietoja myös muille yrityksille (esim. muille verkkokauppiaille) osoitteiden ja/tai henkilöllisyyksien tarkistuksiin ja niihin perustuviin pisteytyssovellutuksiin. Osoitetietosi sisältyvät myös todennäköisyysarvoihin. Löydät GDPR-asetuksen 14 artiklan mukaiset yksityiskohtaiset tiedot luottoluokituslaitoksestamme, infoscore Consumer Data GmbH:sta, so. tiedot yhtiön tarkoituksesta, tietojen säilytyksen tarkoituksista, tietojen vastaanottajista, oikeudesta saada tiedot suoraan, oikeudesta tietojen poistamiseen tai oikaisuun jne. seuraavasta linkistä:

https://finance.arvato.com/content/dam/arvato/documents/financial-solutions/Arvato_Financial_Soultions_Art._14_EUDSGVO.pdf

Ellet hyväksy sinulle tarjottua maksutapaa tai tarjottuja maksutapoja, voit kyseenalaistaa päätöksen esittämällä näkökantasi joko kirjeitse tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy-support@puma.com. Tarkistamme tehdyn päätöksen uudelleen ottaen huomioon näkökantasi.

Tämän lisäksi tarkistamme laitteesi ennaltamäärättyjen sääntöjen perusteella, olisiko tilaus luokiteltava epäillyksi petoksesta. Jos on epäilys petoksesta, suoritamme lisäksi tilauksen yksittäisen tarkistuksen. Tämän manuaalisen petostarkistuksen tulos voi olla myönteinen, mikä johtaa tilauksen hyväksymiseen. Jos epäilys petoksesta kuitenkin pysyy, voimme päättää peruuttaa tilauksen nimenomaisesta tapauksesta riippuen.

Tietojen käsittely on tarpeen oikeutetun etumme tarkoitukseen välttää maksamatta jättämistä ja petosta (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, f alakohta).


2.5.4 Ostoksen peruuttaminen


Ostoksen peruuttamistapauksessa (esim. sopimuksen peruminen) käsittelemme henkilötietojasi tavaroiden ja ostohinnan palauttamiseksi.

Tämä tietojen käsittely on tarpeen sopimuksen kanssasi toteuttamiseksi (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, b alakohta) ja/tai laillisen velvoitteen noudattamiseksi (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, b ja c alakohdat).


2.5.5 Kutsusähköpostit tuotteen luokittelemiseksi ja arvioimiseksi


Haluamme tietää, oletko tyytyväinen ostamiisi PUMA-tavaroihin. Käsittelemme tähän tarkoitukseen sähköposti- ja ostotietojasi (esim. ostetut tavarat ja ostopäivä) lähettääksemme sinulle sähköpostia kuukauden kuluessa ostoksesta, ja pyydämme sinua luokittelemaan ja arvioimaan ostamasi tuotteen (lisätietoja tietojen käsittelystä tuotearvioiden lähetyksen yhteydessä on osiossa 2.3). 

Tämä tietojen käsittely on tarpeen oikeutetun etumme tarkoitukseen hyvään asiakaspalveluun ja markkinointiin (GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, f alakohta).

Kutsusähköpostien tuotteen luokittelemiseksi ja arvioimiseksi vastustaminen:

Voit vastustaa tällaisten kutsusähköpostien vastaanottamista alusta alkaen napsauttamalla kieltäytymispainiketta linkissä 

https://www.bazaarvoice.com/legal/privacy-policy/#opting-out

Tässä tapauksessa nykyiseen selaimeesi asetetaan pysyvä kieltäytymiseväste (nimi: ”NoCookie[EU]”), joka estää tietojesi käsittelyn kutsusähköposteja varten käyttäessäsi tätä nimenomaista selainta. Jos käytät toista selainta, tiedonsiirto Bazaarvoicelle on periaatteessa käytössä, ellei kieltäytymisevästettä ole asetettu myös tässä selaimessa. Huomaa, että tiedonsiirto Bazaarvoicelle palautuu käyttöön, jos poistat yllä mainitun kieltäytymisevästeen selaimestasi.

Jos olet jo saanut sähköpostin, jossa sinua pyydetään arvioimaan tuote, voit kieltäytyä tällaisten sähköpostien vastaanottamisesta vastaisuudessa napsauttamalla kussakin kutsusähköpostissa olevaa kieltäytymispainiketta tai -linkkiä.


2.5.6 Velkomismenettely, perintä ja täytäntöönpano ja/tai oikeusvaateen puolustaminen


Meille maksettavaksi erääntyneiden summien tapauksessa kerromme sinulle siitä asianmukaisesti sähköpostitse, tekstiviestitse, kirjeitse tai puhelimitse, ja tietyissä tapauksissa lähetämme sinulle karhukirjeen. Jos laiminlyöt yhä maksun suorituksen, aloitamme luotonperintämenettelyn. 

Luotonperintämenettelyn suorittaa palkkaamamme luotonperintätoimisto. Jos luotonperintämenettely on tarpeen, luotonperintätoimisto suorittaa osoitetiedusteluja hyödyntäen julkisia rekistereitä paikantaakseen sinut velallisena.

Jos meillä on oikeusriita kanssasi, käsittelemme henkilötietojasi täytäntöönpannaksemme oikeutemme ja/tai puolustaaksemme niitä. Sikäli kuin se on tarpeen oikeusriidassa, tukeudumme sen yhteydessä myös tietoihin muista lähteistä (esim. julkiset rekisterit).

Tämä tietojen käsittely on tarpeen sopimuksen kanssasi toteuttamiseksi (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, b alakohta) sekä oikeutetun etumme tarkoitukseen ehkäistä palvelujemme väärinkäyttö ja laatia ja esittää oikeusvaateita (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, f alakohta). 


2.6 Muu käsittely 


2.6.1 Sisäisten tarkastusten suorittaminen 


Henkilötietojasi voidaan käsitellä PUMA Groupin sisäisten tarkastusten puitteissa sekä kotimaassa että ulkomailla. Tämän menettelyn aikana tukeudumme tapauksen mukaan myös tietoihin muista lähteistä (esim. luottotietotoimistot). 

Tietojasi voidaan tietyissä olosuhteissa myös käyttää asianmukaisesti käytösrikkomusten havaitsemiseen ja korjaamiseen yrityksen sisällä ja vaatimustenmukaisuusohjelmien ja -toimenpiteiden toteuttamiseen.

Tämä tietojen käsittely on tarpeen laillisten velvoitteidemme noudattamiseksi (esim. osakeyhtiölain mukaan) (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, c alakohta) ja/tai oikeutetun etumme tarkoitukseen tarkistaa menettelyt ja tehokkuus PUMA Groupissa, korjata käytösrikkomukset ja petostapaukset, täytäntöönpanna oikeutemme ja/tai puolustaa niitä tapauksesta riippuen ja saada selville mahdolliset rikokset (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, f alakohta).


2.6.2 Analyysien julkistaminen 


Voimme julkistaa analyysejä tietojesi, joita käsittelemme näiden tietosuojatietojen osion 2 merkityksessä, perusteella. Analyysit toimivat liiketoimintapäätöstemme perustana ja auttavat kehittämään tuotteitamme ja palvelujamme, mukautumaan asiakkaidemme tarpeisiin sekä suorittamaan markkinointitoimintoja. Tällä perusteella julkistetuissa analyyseissä ei enää ole mitään viittauksia henkilöihin, eli niitä ei voi enää jäljittää takaisin sinuun.

Tämä tietojen käsittely on tarpeen oikeutetun etumme tarkoitukseen tarjoamiemme tuotteiden ja palvelujen kehittämiseksi sekä markkinointitoimintojen suorittamiseksi (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, f alakohta). 

 

 

3. Henkilötietojesi säilytys ja poistaminen 


Säilytämme henkilötietosi niin kauan ja sikäli kuin on tarpeen näissä tietosuojatiedoissa (osio 2) nimettyihin tarkoituksiin. 

Heti, kun tietoja ei enää tarvita osiossa 2 nimettyihin tarkoituksiin, säilytämme henkilötietosi ajanjakson, jona voit esittää vaateita meitä vastaan, tai me voimme esittää vaateita sinua vastaan (lakisääteinen vanhentumisaika on yleensä kolme vuotta alkaen sen vuoden lopusta, jona vaade syntyy, esim. ostovuoden loppu). 

Tämän lisäksi säilytämme henkilötietosi niin kauan ja sikäli kuin laki velvoittaa meidät tekemään niin. Vastaavat todistus- ja säilytysvelvoitteet löytyvät muiden muassa Saksan kauppalaista, verolaista ja rahanpesua koskevasta laista. Säilytysajat voivat vastaavasti olla jopa kymmenen vuotta. 

 


4. Henkilötietojen siirto ja vastaanottajaluokat


Henkilötietosi voidaan siirtää/luovuttaa seuraaville vastaanottajaluokille:

https://www.privacyshield.gov/servlet/servlet.FileDownload?file=015t00000004qAg

https://www.privacyshield.gov/servlet/servlet.FileDownload?file=015t00000004qAg

 


5. Oikeutetuille eduille perustuva oikeus vastustaa tietojen käsittelyä


Käsittelemme henkilötietojasi osion 2 merkityksessä, oikeutetun etumme perusteella, erityisesti tietotekniikan turvallisuuden takaamiseksi verkkosivustoillamme, verkkosivustomme mukauttamiseksi tarpeisiisi, analyysien ja markkinointitoimintojen suorittamiseksi, tiedottaaksemme sinulle tuotteistamme ja palveluistamme, muistuttaaksemme sinua ostomenettelyistä, joita ei ole vielä päätetty, tuotteidemme ja markkinointitoimintojemme kattavuuden lisäämiseksi, petosten ja väärinkäytön estämiseksi, maksuhäiriöiden välttämiseksi, asiakkaidemme tukemiseksi, turvataksemme ja täytäntöönpannaksemme oikeudelliset etumme ja puolustaaksemme niitä (tarpeen mukaan myös tuomioistuimissa) ja sisäisen hallintomme toteuttamiseksi tehokkaasti ja yhteistyössä. Saadaksesi tietoja PUMAn suorittamasta intressien vertailusta ota yhteyttä osoitteeseen privacy@puma.com.

Huolimatta osiossa 2 kuvatuista nimenomaisista mahdollisuuksista vastustaa tietojen käsittelyä (esim. annetut kieltäytymisen tai tilauksen peruutuslinkit) sinulla on oikeus vastustaa milloin tahansa henkilötietojesi käsittelyä oikeutettujen etujemme perusteella GDPR-asetuksen 6 artiklan, 1 kohdan, 1 virkkeen, f alakohdan mukaisesti erityiseen tilanteeseesi liittyvin perustein lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen privacy-support@puma.com. Sitten emme enää käsittele tietojasi tähän tarkoitukseen tai näihin tarkoituksiin, elleivät oikeutetut etumme käsittelyssä ole merkittävämpiä tai käsittely palvele oikeusvaateiden laatimista, esittämistä tai puolustamista. 

Jos vastustat tietojesi käsittelyä, käsittelemme kerätyt henkilötiedot tässä yhteydessä vastataksemme pyyntöösi. Tämä henkilötietojen käsittely on tarpeen laillisen velvoitteen noudattamiseksi (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, c alakohta).

 


6. Oikeus peruuttaa suostumus 


Jos olet antanut meille suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn, voit peruuttaa tämän suostumuksen milloin tahansa. Suostumuksesi peruutus on voimassa vastaisuudessa, eikä se vaikuta suostumukseen ennen sen peruutusta perustuvan käsittelyn lainmukaisuuteen. 

Ellei asiasta ole nimenomaisesti säädetty osiossa 2, lähetä suostumuksesi peruutus osoitteeseen privacy-support@puma.com.

Jos peruutat suostumuksesi, käsittelemme kerätyt henkilötiedot tässä yhteydessä vastataksemme kyselyysi. Tämä henkilötietojen käsittely on tarpeen laillisen velvoitteen noudattamiseksi (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, c alakohta). 

 


7. Muut tietosuojaoikeutesi 


GDPR-asetuksen mukaisesti voit vaatia meitä milloin tahansa

järjestelmiimme tallennettuja henkilötietoja/tallennetut henkilötiedot.

Lähetä pyyntösi joko sähköpostitse osoitteeseen privacy-support@puma.com tai kirjallisesti osoitteeseen PUMA Online Shop, Post box 201101, DE-48092 Münster, Saksa.

Jos käytät näitä oikeuksia meitä vastaan, käsittelemme henkilötietojasi vastataksemme pyyntöösi. Tämä henkilötietojen käsittely on tarpeen laillisen velvoitteen noudattamiseksi (oikeusperuste: GDPR-asetuksen 6 artikla, 1 kohta, 1 virke, c alakohta).

Yllä mainituista oikeuksistasi riippumatta voit tehdä kantelun tietosuojavalvontaviranomaiselle, jos olet sitä mieltä, että PUMAn henkilötietojesi käsittely rikkoo GDPR-asetusta (GDPR-asetuksen 77 artikla). 

 


8. Muutokset näihin tietosuojatietoihin


Näiden tietosuojatietojen, mukaan lukien evästetiedot, joihin on viitattu, säännökset pätevät versioon, joka on voimassa verkkokaupan käyttöaikaan. 

Pidätämme oikeuden täydentää ja muuttaa näiden tietosuojatietojen sisältöä. Päivitetyt tietosuojatiedot pätevät siitä ajankohdasta lähtien, jona ne julkaistaan verkkosivustoillamme. Siinä tapauksessa, että tietosuojatietoihin tehdään olennaisia tai merkittäviä muutoksia, erityisesti muutoksia, jotka vaikuttavat jo keräämiemme henkilötietojesi käsittelyyn, ilmoitamme sinulle siitä etukäteen (esim. sähköpostitse).