Udgivelsesdato: 24.10.2018

 

Databeskyttelsesoplysninger

 

Disse databeskyttelsesoplysninger tilvejebringer oplysninger om behandlingen af dine personoplysninger, når du besøger PUMA Europe GmbH’s websteder (i det følgende benævnt “PUMA”, “vi” eller “os”), og når du køber varer fra de pågældende websteder.


1. Anvendelsesområde, dataansvarlig, databeskyttelsesrådgiver og definitioner 


1.1 Anvendelsesområde for disse databeskyttelsesoplysninger


Disse databeskyttelsesoplysninger gælder for brugen af PUMA Europe GmbH’s websteder, herunder onlinebutikken og eventuelle forbundne foranstaltninger til gennemførelse og ophævelse af et onlinekøb, oprettelse af en kundekonto, udsendelse af nyhedsbrevet, yderligere informative e-mails og kundeservice, og til vores markedsføringsaktiviteter på tredjepartswebsteder. Databehandling på andre selskabers websteder inden for PUMA-koncernen er ikke omfattet af disse databeskyttelsesoplysninger. 


1.2 Den dataansvarlige for behandlingen af dine personoplysninger


Medmindre andet er angivet i disse databeskyttelsesoplysninger, er den dataansvarlige for behandlingen af dine personoplysninger: 

PUMA Europe GmbH
PUMA Way 1
91074 Herzogenaurach
Tyskland
privacy-support@puma.com


1.3 Kontaktoplysninger for databeskyttelsesrådgiveren 


Databeskyttelsesrådgiver 
PUMA Europe GmbH
PUMA Way 1
91074 Herzogenaurach
E-mail: privacy@puma.com (Bemærk venligst: Til udøvelse af dine databeskyttelsesrettigheder bedes du bruge de e-mailadresser, der henvises til i afsnit 5 til 7!)


1.4 Definitioner 


Disse databeskyttelsesoplysninger er baseret på de følgende betegnelser i databeskyttelseslovgivningen, som vi har defineret for at lette forståelsen. 

Eksempler på mulige modtagere: Banker/betalingsudbydere, logistikfirmaer og udbydere af fragttjenester og it-tjenester. For flere oplysninger henvises der til afsnit 4)

Eksempler på personoplysninger: Navn, kontaktoplysninger, bank- eller kreditkortoplysninger.

 


2. Formål med og retsgrundlag for vores behandling af dine personoplysninger 


2.1 Behandling af dine oplysninger, når du besøger vores websteder


Hvis du besøger vores websteder for at få oplysninger om produkter og tjenester uden at tilmelde dig en kundekonto, købe varer i vores onlinebutik eller på anden måde aktivt overføre oplysninger til os (udelukkende til orienteringsformål), behandler vi dine personoplysninger til de følgende formål og i kraft af det følgende retsgrundlag: 


2.1.1 Levering af websteder og tilvejebringelse af it-sikkerhed

 

Vi behandler dine personoplysninger, som er teknisk nødvendige for at give os mulighed for at levere vores websteder til dig og for at garantere stabilitet og sikkerhed, når du besøger vores websteder. Dette omfatter de følgende personoplysninger: 

Disse personoplysninger opbevares af sikkerhedsmæssige årsager i serverlogfiler, som automatisk slettes efter 7 dage.
Denne databehandling er nødvendig med henblik på at gøre det muligt for dig at bruge vores websteder (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra b i den generelle forordning om databeskyttelse), samt med henblik på vores legitime interesse i at garantere it-sikkerhed (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra f i den generelle forordning om databeskyttelse). 


2.1.2 Levering af lokaliserede websteder


Vi behandler også dine personoplysninger, som er teknisk nødvendige for at give os mulighed for at levere en lokaliseret version af webstederne til dig, især med hensyn til sproget. 

Denne databehandling er nødvendig med henblik på vores legitime interesse i at tilpasse vores websted til dine behov (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra f i den generelle forordning om databeskyttelse).


2.1.3 Webstedsanalyse


2.1.3.1 Google Analytics
 

Vi bruger Google Analytics på vores websteder, en webanalysetjeneste fra Google Inc. (“Google”). Google Analytics bruger cookies (for flere oplysninger om cookies henvises der til Afsnit 2.1.9 og vores cookie-oplysninger), der gør det muligt at foretage en analyse af brugen af vores websteder. Oplysningerne, der genereres af cookien om brugen af vores websteder, overføres som regel til en server hos Google i USA, hvor de opbevares. Men da vi bruger Google Analytics med filendelsen “anonymizeIP()”, forkorter Google IP-adressen for den webstedsbesøgende i EU-medlemsstater eller i andre stater, der er parter i aftalen om Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde på forhånd, hvilket udelukker enhver direkte tilknytning til dig. Kun i usædvanlige tilfælde overføres den fulde IP-adresse til en server hos Google i USA og forkortes der. På vegne af PUMA bruger Google disse oplysninger til at evaluere brugen af webstederne, til at udarbejde rapporter om webstedsaktiviteterne og til at levere yderligere tjenester til PUMA i forbindelse med brugen af webstederne og internettet. IP-adressen, der overføres fra brugerens browser med hensyn til Google Analytics, flettes ikke sammen med andre oplysninger fra Google. Yderligere oplysninger om brugsvilkår og databeskyttelse findes under:

https://policies.google.com/terms

https://policies.google.com/privacy

Denne databehandling er nødvendig med henblik på vores legitime interesse i at udføre analyser for at forbedre vores websted og vores produkter (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra f i den generelle forordning om databeskyttelse).

Fravalg af Google Analytics:

Du kan generelt forhindre behandlingen af dine brugsoplysninger (herunder din IP-adresse) af Google Analytics ved at hente og installere browsertilføjelsen, der er tilgængelig på det følgende link: 

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout 

Desuden kan du også forhindre Google Analytics i at indsamle dine brugsoplysninger på vores websteder ved at klikke på det følgende link:

Klik her for at fravælge Google Analytics

I dette tilfælde indstilles en vedvarende fravalgscookie (navn: “ga-disable-UA-[…]”) i den browser, som du bruger på nuværende tidspunkt, der forhindrer dine oplysninger i at blive registreret i fremtiden, når du besøger vores websteder med denne specifikke browser. Hvis du bruger en anden browser, vil Google Analytics i princippet være aktiveret, medmindre fravalgscookien også indstilles i denne browser. Bemærk venligst, at Google Analytics bliver aktiveret igen, hvis du sletter ovennævnte fravalgscookie i din browser.


2.1.3.2 Adobe Analytics og Mapp Digital Analytics


Vi bruger også Adobe Analytics og analysetjenester fra Mapp Digital til at indsamle statistiske oplysninger om brugen af vores websteder. Vi bruger disse oplysninger til løbende at forbedre og optimere PUMA-onlinebutikken og de produkter og tjenester, som vi tilbyder, og dermed gøre det mere interessant for dig at besøge vores websteder.

Når du bruger vores websteder, indsamles og evalueres oplysninger, der overføres af din browser. Dette opnås ved hjælp af cookies og lignende sporingsteknologi (f.eks. “pixels”), der er indlejret på hvert websted. De følgende oplysninger kan indsamles: Anmodning (navn på den ønskede fil), browsertype/-version, browsersprog, operativsystem, intern opløsning af browservinduet, skærmopløsning, javascript-aktivering, Java tændt/slukket, cookies tændt/slukket, farvedybde, henvisende webadresse, IP-adresse (indsamles udelukkende i en anonymiseret form og slettes igen umiddelbart efter brug), adgangstid, klik, ordreværdier, indkøbsvogne og anonymiseret formularindhold (for eksempel, hvorvidt et telefonnummer er angivet eller ej).

Ingen af disse oplysninger kan knyttes direkte til dig. De således indsamlede oplysninger anvendes til at oprette anonyme eller pseudonymiserede brugsprofiler, der danner grundlaget for webstatistik. De oplysninger, der indsamles ved hjælp af cookies fra Adobe Analytics og Mapp Digital, bruges aldrig til personligt at identificere de besøgende på vores websteder, og de flettes heller ikke sammen med personoplysninger om profilejeren, medmindre brugeren har givet sit udtrykkelige samtykke hertil på forhånd.

Databeskyttelsesretningslinjerne for Adobe Analytics og Mapp Digital findes her:

Denne databehandling er nødvendig med henblik på vores legitime interesse i at udføre analyser og ud fra disse analyser forbedre vores websted, produkter og tjenester (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra f i den generelle forordning om databeskyttelse).

Fravalg af Adobe Analytics og Mapp Digital:

Der kan gøres indsigelse mod indsamlingen og opbevaringen af oplysninger af Adobe Analytics og Mapp til enhver tid med fremtidig virkning. Med henblik herpå bedes du bruge de følgende links:

I dette tilfælde indstilles en vedvarende fravalgscookie for Adobe Analytics (navn: “omniture_optout”) og/eller Mapp Digital (navn: “opt-out”) i den browser, som du bruger på nuværende tidspunkt, der forhindrer dine oplysninger i at blive registreret af denne/disse tjeneste(r) i fremtiden, når du besøger vores websteder med denne specifikke browser. Hvis du bruger en anden browser, vil disse tjenester i princippet være aktiveret, medmindre fravalgscookien/fravalgscookierne også indstilles i denne browser. Bemærk venligst, at disse tjenester vil blive aktiveret igen, hvis du sletter den respektive fravalgscookie i din browser.


2.1.3.3 Clicktale Analytics


Vi bruger også Clicktale Analytics til at behandle oplysninger om dine interaktioner med vores websteder i løbet af dit besøg (f.eks. webstedsbesøg, klik, tid brugt på websteder osv.), således at vi kan oprette anonyme aktivitetskort og statistikker over brugen af vores websteder. 

Denne databehandling er nødvendig med henblik på vores legitime interesse i at udføre analyser for at forbedre vores websted, produkter og tjenester (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra f i den generelle forordning om databeskyttelse).

Fravalg af Clicktale Analytics:

Du kan forhindre den ovennævnte databehandling af Clicktale ved at klikke på knappen “Deaktiver Clicktale” under det følgende link:

http://www.clicktale.net/disable.html

I dette tilfælde indstilles en vedvarende fravalgscookie (navn: “WRBlock”) i den browser, som du bruger på nuværende tidspunkt, der forhindrer dine oplysninger i at blive registreret i fremtiden, når du besøger vores websteder med denne specifikke browser. Hvis du bruger en anden browser, vil Clicktale Analytics i princippet være aktiveret, medmindre fravalgscookien også indstilles i denne browser. Bemærk venligst, at Clicktale Analytics bliver aktiveret igen, hvis du sletter ovennævnte fravalgscookie i din browser.


2.1.4 Individuelle anbefalinger på vores websteder


Når du besøger vores websteder, bruger vi Google AdWords til at behandle oplysninger om din brugeradfærd, såsom sete produkter, indhold af indkøbskurv osv. for at vise dig individuelle anbefalinger på vores websteder baseret på disse oplysninger. For yderligere oplysninger om behandlingen af oplysninger af Google Adwords henvises der til Googles databeskyttelsespolitik under det følgende link:

https://policies.google.com/privacy

Denne databehandling er nødvendig med henblik på vores legitime interesse i at skabe en bedre brugeroplevelse ved hjælp af skræddersyede anbefalinger (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra f i den generelle forordning om databeskyttelse).
Fravalg af individuelle anbefalinger:

Du kan gøre indsigelse mod denne databehandling ved at klikke på det følgende fravalgslink:


2.1.5 Anbefaling af den mest egnede produktstørrelse


In order to be able to recommend the ideal product size according to your individual preferences, we offer the opportunity to use the optional service of FitAnalytics GmbH. For this service, FitAnalytics GmbH collects data which you voluntarily provide, such as height, weight, body shape, age and your personal wearing comfort. On this basis, FitAnalytics GmbH will provide you with a size recommendation. The data you provide is stored in a cookie of FitAnalytics GmbH, which is automatically deleted after 90 days. Further details on data processing by FitAnalytics GmbH are stated in the data protection information provided by FitAnalytics GmbH:

https://widget.fitanalytics.com/documents/privacy_en.html

During the purchasing process we receive information from FitAnalytics GmbH as to whether you have added a product to your shopping cart on the basis of a recommendation. However, FitAnalytics GmbH does not provide us with any personal data that you have provided to FitAnalytics GmbH. This data processing is necessary in order to provide you the service of FitAnalytics GmbH [Legal basis: Art. 6 [1] sentence 1, lit. b GDPR].

After the purchase has been completed, we provide anonymized data to FitAnalytics GmbH. This data contains information on whether you have actually purchased a product on the basis of a size recommendation and, if applicable, whether the sales contract was reversed due to an improper fitting.


2.1.6 Vis annoncering/retargeting på tredjepartswebsteder 


Når du besøger vores websteder, indstilles tags og cookies af vores retargeting-udbyder(e) for at spore, hvilke produkter du har set eller købt på vores websteder. Ved hjælp af disse oplysninger kan vi derefter vise dig individuelle tilbud på PUMA-produkter på tredjepartswebsteder via vores retargeting-udbyder(e). For yderligere oplysninger om behandlingen af oplysninger af vores retargeting-udbyder(e) anført nedenfor, henvises der til de(n) tilsvarende databeskyttelsespolitik(ker): 

Denne databehandling er nødvendig med henblik på vores legitime interesse i at annoncere for vores produkter på internettet på en tilpasset og effektiv måde (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra f i den generelle forordning om databeskyttelse).

Fravalg af retargeting:

Du kan gøre indsigelse mod denne databehandling ved at klikke på følgende fravalgslink(s) for de(n) respektive retargeting-udbyder(e):


2.1.7 Associerede selskabers markedsføring/Konverteringssporing


Vi har også indlejret cookies og lignende sporingsteknologi fra vores associerede partnerselskaber (netværk) på vores websteder. Med disse værktøjer kan vores associerede partnerselskaber (netværk) genkende, hvorvidt du kom fra en af vores associerede udgivere (dvs. tredjepartswebsteder, der annoncerer for PUMA-produkter), og derefter spore, hvis du udfører en bestemt foruddefineret “konverteringshandling” (f.eks. abonnement på nyhedsbrev eller køb af et produkt) på vores websteder som følge heraf.

Denne databehandling er nødvendig med henblik på vores legitime interesse i at analysere rækkevidde og succes af vores annonceringskampagner på tredjepartswebsteder (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra i den generelle forordning om databeskyttelse), samt de legitime interesser, der forfølges af os (som en annoncør), de associerede partnerselskaber (netværk) og de associerede operatører af tredjepartswebsteder (udgiver) i succesbaseret fakturering af PUMA-annonceringsforanstaltninger udgivet på tredjepartswebsteder (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra f i den generelle forordning om databeskyttelse).

Fravalg af associerede selskabers markedsføring/Konverteringssporing:


2.1.8 Brug af cookies 


På vores websted bruger vi cookies. Cookies er små tekstfiler, der opbevares i browserne på dine slutenheder, når du besøger vores websteder. Gennem cookies kan dine handlinger og indstillinger på vores websteder spores, opbevares og genkendes i løbet af browsersessionen eller selv efter denne. Udover dette giver cookies og deres respektive cookie-id’er din browser mulighed for at blive genkendt. Efter at have forladt webstedet kan du f.eks. rekonstruere indholdet af din indkøbsvogn eller få vist de sidst sete produkter.

For flere oplysninger om brugen af cookies på vores websteder (herunder typer af og formål med vores cookies og oplysninger om cookie-indstillinger), henvises der til vores cookie-oplysninger.


2.1.9 Kundeservice 


Afhængigt af genstanden for din anmodning vil vi påberåbe os dine personoplysninger, der er blevet opbevaret i vores systemer inden for rammerne af andre databehandlingsaktiviteter (f.eks. oplysninger, som du har tilvejebragt under et køb, eller din scoreværdi, som vi har modtaget fra kreditbureauet som led i kreditvurderingsprocessen). Hvis og i det omfang dette er nødvendigt for at besvare din forespørgsel, indsamler vi også oplysninger fra eksterne kilder (f.eks. forespørgsel til en udbyder af fragttjenester som led i forsendelsessporing eller en undersøgelsesanmodning). 

I forbindelse med anmodninger vedrørende et kontraktforhold (eller forhold forud for indgåelse af en kontrakt) med dig, er denne databehandling nødvendig med henblik på opfyldelsen af en kontrakt (levering af kundeservice) med dig (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra b i den generelle forordning om databeskyttelse). Hvis du ønsker at udøve dine rettigheder fsva. os, korrespondenten, er denne databehandling nødvendig for at overholde en juridisk forpligtelse (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra c i den generelle forordning om databeskyttelse). Hvis du ønsker at modtage oplysninger eller klage over vores produkter og tjenester, er den pågældende databehandling nødvendig med henblik på vores legitime interesse i at svare på din anmodning om oplysninger/klage (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra f i den generelle forordning om databeskyttelse).


2.2 E-mailmarkedsføring


2.2.1 Afsendelse af e-mailnyhedsbrev til abonnenter


Hvis du har tilmeldt dig vores e-mailnyhedsbrev via “dobbelt tilvalg”-proceduren, sender vi dig fra tid til anden nyhedsbreve for at informere dig om vores produkter, tjenester og kampagner. 

Denne databehandling er baseret på dit samtykke (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra a i den generelle forordning om databeskyttelse).

Tilbagetrækning af samtykke:

Du kan til enhver tid tilbagetrække dit samtykke og afmelde vores nyhedsbrev ved at sende en e-mail med din afmeldingsanmodning til vores kundeservice (service@puma.com) og/eller ved at klikke på afmeldingslinket, som indgår i hvert nyhedsbrev.


2.2.2 Direkte markedsføring via e-mails til eksisterende kunder


Efter køb af varer kan vi - uanset om du har abonneret på vores nyhedsbrev (se Afsnit 2.2.1) - sende dig markedsføring via e-mail for lignende produkter og tjenester. 

Denne databehandling er baseret på vores legitime interesse i at annoncere for vores produkter og tjenester (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra f i den generelle forordning om databeskyttelse).

Indsigelse mod direkte markedsførings-e-mails:

Du kan gøre indsigelse mod denne behandling af personoplysninger og afmelde vores direkte markedsførings-e-mails til enhver tid ved at sende en e-mail med din afmeldingsanmodning til (service@puma.com) og/eller ved at klikke på afmeldingslinket, som indgår i hver direkte markedsførings-e-mail.


2.2.3 Analyse af effektiviteten af e-mailmarkedsføringskampagner 


Vi bruger også pixels til at spore visse begivenheder, når vi udsender markedsførings-e-mails (f.eks. e-mail modtaget, e-mail åbnet, klik på link). For at gøre dette kan vi bl.a. behandle oplysninger om din enhed og internetadgang, operativsystemet og platformen samt dato og klokkeslæt for begivenheden.

Denne behandling er nødvendig med henblik på vores legitime interesse i at oprette aggregerede statistikker og rapporter for at måle, hvor effektive vores e-mailmarkedsføringskampagner var (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra f i den generelle forordning om databeskyttelse).


2.3 Produktbedømmelser og -anmeldelser


Vi tilbyder dig chancen for at anmelde eventuelle (købte) produkter på vores websteder. Din feedback hjælper andre kunder med at træffe den rigtige købsbeslutning og gør det muligt for os løbende at forbedre vores produkter. Hvis du vil indsende en anmeldelse for et af vores produkter, behandler vi din e-mailadresse, dit kaldenavn og også indholdet af din anmeldelse (f.eks. anmeldt produkt, stjernebedømmelse, anmeldelsens titel og tekst, anbefaling). Din e-mailadresse bliver behandlet for at bekræfte og fastslå din identitet. Den kan også bruges af vores kundeservice med henblik på at svare på din feedback via e-mail. Hvis du har givet dit samtykke, inden du indsender din anmeldelse, underretter vi dig via e-mail, når din anmeldelse udgives. Da din (stjerne)bedømmelse og indholdet af din anmeldelse udgives sammen med dit kaldenavn på vores websteder, bedes du sørge for, at du ikke tilvejebringer eventuelle personoplysninger deri.

Denne databehandling er nødvendig med henblik på vores legitime interesse, navnlig kundeservice og markedsføring af anbefalinger (Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra f i den generelle forordning om databeskyttelse). E-mailmeddelelser om udgivelsen af anmeldelsen er baseret på dit forudgående samtykke (Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra a i den generelle forordning om databeskyttelse). 


2.4 Registrering og oprettelse af kundekonto     


Når du besøger vores websteder, kan du oprette en kundekonto. Registreringen af en kundekonto kræver, at du tilvejebringer personoplysninger. Obligatoriske felter er markeret i overensstemmelse hermed i indtastningsformularen. 

Denne databehandling er nødvendig med henblik på opfyldelsen af en kontrakt (tilvejebringelse af en kundekonto) med dig (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra b i den generelle forordning om databeskyttelse). 


2.5 Databehandling i tilfælde af ordrer i onlinebutikken


Derudover behandler vi dine personoplysninger i forbindelse med køb af varer i vores onlinebutik.


2.5.1 Køb og betaling af varer i onlinebutikken 


Vi behandler dine personoplysninger (bl.a. kontaktoplysninger, forsendelses- og betalingsoplysninger), hvis du køber varer i onlinebutikken. Hvis du køber varer for en anden person (tredjepart), behandler vi tredjepartens personoplysninger, som tilvejebringes af dig (navn og eventuelle kontaktoplysninger) med henblik på afsendelse af varerne til tredjeparten. Du bedes sørge for, at tredjeparten er blevet informeret tilstrækkeligt af dig om behandlingen af deres oplysninger hos PUMA, og at du er bemyndiget til at tilvejebringe sådanne oplysninger. 

Denne databehandling er nødvendig med henblik på opfyldelsen af en kontrakt med dig (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra b i den generelle forordning om databeskyttelse).


2.5.2 E-mails vedrørende efterladelse af indkøbsvogn 


Hvis du har startet en ordreproces ved hjælp af din kundekonto, men ikke har afsluttet den, sender vi dig en påmindelses-e-mail til den e-mailadresse, der er opbevaret på kundekontoen, vedrørende den købsproces, som du har indledt. 

Denne databehandling er nødvendig med henblik på vores legitime interesse i at minde dig om eventuelle købsprocesser, som du endnu ikke har afsluttet (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra f i den generelle forordning om databeskyttelse).

Indsigelse mod e-mails vedrørende efterladelse af indkøbsvogn:

Du kan gøre indsigelse mod denne behandling af personoplysninger og afmelde e-mails vedrørende efterladelse af indkøbsvogn til enhver tid ved at sende en e-mail med din afmeldingsanmodning til service@puma.com og/eller ved at klikke på afmeldingslinket, som indgår i hver e-mail vedrørende efterladelse af indkøbsvogn.


2.5.3 Kontrol af svig og kredittjek


Før vi indgår købskontrakten, udfører vi en kontrol af svig og et kredittjek. Dette gøres for at give os mulighed for at tilbyde dig et valg af forskellige betalingsmetoder og samtidig beskytte os mod manglende betaling af fakturaen. Som en del af kredittjekket tjekker vi bl.a. alle tidligere ordrer, der er afgivet på din kundekonto. Det kontrolleres også, hvorvidt leveringsadressen adskiller sig fra faktureringsadressen, hvorvidt leveringsadressen er ny eller hvorvidt ordren skal leveres til en pakkestation. For ordrer afgivet i Tyskland, Østrig, Schweiz og Holland indhenter vi også en kreditrapport i løbet af vores kredittjek. Kreditrapporten kan, for det første, indeholde oplysninger om eventuel restance, f.eks. fra offentlige debitorregistre eller oplysninger fra inkassosager. For det andet kan kredittjekket også angive såkaldte scoreværdier, som beregnes ud fra en videnskabeligt anerkendt matematisk og statistisk procedure, og som bruges til at vurdere kreditrisikoen. Kreditvurderingsbureauet anvender også ovenstående oplysninger i forbindelse med andre virksomheder (f.eks. andre onlineforhandlere) med henblik på at kontrollere adresser og/eller identitetskontroller og til eventuelle scoringsanvendelser baseret på disse. Dine adresseoplysninger indgår også i sandsynlighedsværdierne. Du kan finde nærmere oplysninger om vores kreditvurderingsbureau, infoscore Consumer Data GmbH, i henhold til Artikel 14 i den generelle forordning om databeskyttelse, dvs. oplysninger om virksomhedens formål, om formålene med dataopbevaring, datamodtagerne, retten til direkte adgang til oplysninger, retten til sletning eller berigtigelse osv. på følgende link:

https://finance.arvato.com/content/dam/arvato/documents/financial-solutions/Arvato_Financial_Soultions_Art._14_EUDSGVO.pdf

Hvis du ikke accepterer de betalingsmetoder, som du har fået tilbudt, kan du bestride beslutningen med angivelse af dit synspunkt enten ved brev eller ved at sende en e-mail til privacy-support@puma.com. Vi vil derefter behandle den trufne beslutning igen og tage hensyn til dit synspunkt i vores overvejelser.

Derudover vil vi, baseret på din enhed og foruddefinerede regler, kontrollere, hvorvidt ordren skal kategoriseres som formodet svig. Hvis der er mistanke om svig, vil vi desuden foretage en individuel kontrol af ordren. Resultatet af denne manuelle kontrol af svig kan enten være positiv, hvilket vil medføre, at ordren bliver godkendt. Men hvis mistanken om svig opretholdes, kan vi beslutte at annullere ordren afhængigt af den konkrete sag.

Denne databehandling er nødvendig med henblik på vores legitime interesse i at undgå manglende betaling og svig (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra f i den generelle forordning om databeskyttelse).


2.5.4 Annullering af køb


I tilfælde af annullering af køb (f.eks. annullering af kontrakt) behandler vi dine personoplysninger med henblik på returnering af varerne og refusion af købsprisen.

Denne databehandling er nødvendig med henblik på opfyldelsen af en kontrakt med dig (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra b i den generelle forordning om databeskyttelse) og/eller med henblik på overholdelse af en juridisk forpligtelse (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra b i den generelle forordning om databeskyttelse, litra c i den generelle forordning om databeskyttelse).


2.5.5 E-mailinvitationer til produktbedømmelse og -anmeldelse


Vi vil gerne vide, hvorvidt du er tilfreds med dine købte PUMA-varer. Til dette formål behandler vi dine e-mail- og købsoplysninger (f.eks. købte varer og købsdato) for at sende dig en e-mail inden for en måned efter købet, hvor du inviteres til at bedømme og anmelde dit købte produkt (yderligere oplysninger om databehandling i forbindelse med indsendelsen af produktanmeldelser findes i Afsnit 2.3). 

Denne databehandling er nødvendig med henblik på vores legitime interesse i god kundeservice og markedsføring (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra f i den generelle forordning om databeskyttelse).

Indsigelse mod e-mailinvitationer til produktbedømmelse og -anmeldelse:

Du kan gøre indsigelse mod modtagelsen af sådanne e-mailinvitationer fra starten af ved at klikke på fravalgsknappen under det følgende link: 

https://www.bazaarvoice.com/legal/privacy-policy/#opting-out

I dette tilfælde indstilles en vedvarende fravalgscookie (navn: “NoCookie[EU] “) i den browser, som du bruger på nuværende tidspunkt, der forhindrer dine oplysninger i at blive behandlet med henblik på e-mailinvitationer, når du bruger denne specifikke browser. Hvis du bruger en anden browser, vil dataoverførsel til Bazaarvoice i princippet være aktiveret, medmindre fravalgscookien også indstilles i denne browser. Bemærk venligst, at dataoverførslen til Bazaarvoice bliver aktiveret igen, hvis du sletter ovennævnte fravalgscookie i din browser.

Hvis du allerede har modtaget en e-mail, der inviterer dig til at evaluere produktet, kan du afvise den fremtidige modtagelse af sådanne e-mails ved at klikke på fravalgsknappen/-linket, der indgår i hver e-mailinvitation.


2.5.6 Rykkerbrev, inddrivelse og håndhævelse og/eller forsvar af retskrav


I tilfælde af udestående beløb, der skyldes til os, vil vi underrette dig via e-mail, sms, brev eller telefon, og under visse omstændigheder sende dig et rykkerbrev. Hvis og i det omfang du stadig ikke foretager betalingen, vil vi indlede en inddrivelsesproces. 

Inddrivelsesprocessen udføres af et inkassoselskab, der er hyret af os. Hvis det er nødvendigt for at udføre inddrivelsesprocessen, foretager inkassoselskabet adressehenvendelser og benytter sig derved af offentlige registre for at finde dig som debitor.

I tilfælde af en retstvist med dig, behandler vi dine personoplysninger for at håndhæve og/eller forsvare vores rettigheder. Hvis og i det omfang det er nødvendigt med henblik på retstvisten, vil vi derved også påberåbe os oplysninger fra andre kilder (f.eks. offentlige registre).

Denne databehandling er nødvendig med henblik på opfyldelsen af en kontrakt med dig (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra b i den generelle forordning om databeskyttelse), samt med henblik på vores legitime interesse i at forhindre misbrugen af vores tjenester og i fastlæggelse og udøvelse af retskrav (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra f i den generelle forordning om databeskyttelse). 


2.6 Anden behandling 


2.6.1 Udførelse af interne revisioner 


Inden for rammerne af revisioner inden for PUMA-koncernen, både hjemme og i udlandet, kan dine personoplysninger behandles. Under denne proces påberåber vi os også oplysninger fra andre kilder afhængigt af sagen (f.eks. kreditbureauer). 

Dine oplysninger kan under visse omstændigheder også behandles hensigtsmæssigt for at identificere og afhjælpe forseelser i virksomheden og for at implementere overholdelsesprogrammer og overholdelsesforanstaltninger.

Denne databehandling er nødvendig med henblik på overholdelse af vores juridiske forpligtelser (f.eks. i henhold til aktieselskabsloven) (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra c i den generelle forordning om databeskyttelse) og/eller med henblik på vores legitime interesse i at kontrollere processerne og effektiviteten i PUMA-koncernen, i at afhjælpe forseelser og tilfælde af svig, i at håndhæve og/eller forsvare vores rettigheder, alt efter omstændighederne, og i at afdække eventuelle strafbare handlinger (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra f i den generelle forordning om databeskyttelse).


2.6.2 Udstedelse af analyser 


På grundlag af dine oplysninger, som vi behandler i henhold til Afsnit 2 i disse databeskyttelsesoplysninger, kan vi udstede analyser. Disse tjener som grundlag for vores forretningsbeslutninger, for at forbedre vores produkter og tjenester, for at tilpasse os vores kunders behov og for at udføre markedsføringsaktiviteter. Analyserne, der udstedes på dette grundlag har ikke længere nogen personlig reference, hvilket betyder, at det ikke længere er muligt at spore dem tilbage til dig.

Denne databehandling er nødvendig med henblik på vores legitime interesse i at forbedre de produkter og tjenester, som vi tilbyder, og udføre markedsføringsaktiviteter (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra f i den generelle forordning om databeskyttelse). 

 


3. Opbevaring og sletning af dine personoplysninger 


Vi opbevarer dine personoplysninger, så længe og i det omfang det er nødvendigt til de formål, der er angivet i disse databeskyttelsesoplysninger (Afsnit 2). 

Så snart oplysningerne til de formål, der er angivet i Afsnit 2, ikke længere er påkrævet, opbevarer vi dine personoplysninger i den periode, hvorunder du kan indgive krav mod os eller vi kan indgive krav mod dig (den lovbestemte forældelsesfrist er generelt tre år, begyndende med slutningen af det år, hvor kravet opstår, f.eks. slutningen af købsåret). 

Derudover opbevarer vi dine personoplysninger, så længe og i det omfang vi er forpligtede til at gøre det ved lov. Tilsvarende bevis- og opbevaringsforpligtelser findes blandt andet i den tyske handelslov, skattelovgivningen og hvidvaskloven. Opbevaringsperioderne kan derfor vare op til ti år. 

 


4. Overførsel af personoplysninger og kategorier af modtagere


Dine personoplysninger kan overføres/videregives til de følgende kategorier af modtagere:

https://www.privacyshield.gov/servlet/servlet.FileDownload?file=015t00000004qAg

https://www.privacyshield.gov/servlet/servlet.FileDownload?file=015t00000004qAg

 


5. Ret til at gøre indsigelse mod databehandling baseret på legitime interesser


Vi behandler dine personoplysninger i henhold til Afsnit 2, baseret på vores legitime interesse, især for at sikre it-sikkerhed på vores websteder, for at tilpasse vores websted til dine behov, for at udføre analyser og markedsføringsaktiviteter, for at informere dig om vores produkter og tjenester, for at minde dig om eventuelle købsprocesser, der endnu ikke er afsluttet, for at øge dækningen af vores produkter og markedsføringsaktiviteter, for at forhindre svig og misbrug, for at undgå manglende betalinger, for at yde service til vores kunder, for at beskytte, håndhæve og forsvare vores juridiske interesser (også foran domstolene, hvis nødvendigt) og for at udføre vores interne forvaltning effektivt og gennem samarbejde. For oplysninger om interesseafvejningen, der foretages af PUMA, bedes du kontakte privacy@puma.com.

Uanset de specifikke muligheder for at gøre indsigelse mod databehandling, der er beskrevet i Afsnit 2 (f.eks. tilvejebragte fravalgs- eller afmeldingslinks), har du til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine personoplysninger på grundlag af vores legitime interesser i henhold til Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra f i den generelle forordning om databeskyttelse af årsager forbundet med din særlige situation ved at sende en e-mail til privacy-support@puma.com. Vi vil derefter ikke længere behandle dine oplysninger til dette/disse formål, medmindre vores legitime interesser i behandlingen tilsidesætter dine interesser eller behandlingen udføres for at fastlægge, udøve eller forsvare retskrav. 

Hvis du gør indsigelse mod behandlingen af dine oplysninger, behandler vi eventuelle indsamlede personoplysninger i denne sammenhæng for at svare på din anmodning. Denne databehandling er nødvendig for at overholde en juridisk forpligtelse (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra c i den generelle forordning om databeskyttelse).

 


6. Ret til at tilbagetrække samtykke 


Hvis du har givet os dit samtykke til behandlingen af dine personoplysninger, kan du til enhver tid tilbagetrække dette samtykke. Tilbagetrækningen af dit samtykke gælder fremadrettet og skal ikke påvirke lovligheden af behandling, der blev udført på baggrund af samtykke, inden samtykket blev trukket tilbage. 

Medmindre specifikt reguleret i Afsnit 2 bedes du sende din tilbagetrækning af samtykke til privacy-support@puma.com.

Hvis du trækker dit samtykke tilbage, behandler vi dine personoplysninger, der blev indsamlet i denne forbindelse, for at svare på din henvendelse. Denne databehandling er nødvendig for at overholde en juridisk forpligtelse (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra c i den generelle forordning om databeskyttelse). 

 


7. Dine andre databeskyttelsesrettigheder 


I overensstemmelse med den generelle forordning om databeskyttelse kan du til enhver tid kræve, at vi:

dine personoplysninger, der er opbevaret på vores systemer.

Du bedes sende din anmodning enten via e-mail til privacy-support@puma.com eller skriftligt til PUMA Online Shop, Post box 201101, 48092 Münster, Tyskland.  

Hvis du udøver disse rettigheder mod os, behandler vi dine personoplysninger for at svare på din anmodning. Denne databehandling er nødvendig for at overholde en juridisk forpligtelse (Retsgrundlag: Artikel 6, stk. 1, sætning 1, litra c i den generelle forordning om databeskyttelse).

Uanset dine ovennævnte rettigheder kan du indgive en klage til en databeskyttelsesmyndighed, hvis du mener, at behandlingen af dine personoplysninger af PUMA overtræder den generelle forordning om databeskyttelse (artikel 77 i den generelle forordning om databeskyttelse). 


8. Ændringer til disse databeskyttelsesoplysninger


Bestemmelserne i disse databeskyttelsesoplysninger, herunder de angivne cookie-oplysninger, gælder i den version, der er i kraft på det tidspunkt, hvor onlinebutikken anvendes. 

Vi forbeholder os ret til at supplere og ændre indholdet af disse databeskyttelsesoplysninger. De opdaterede databeskyttelsesoplysninger gælder fra det tidspunkt, hvor de bliver udgivet på vores websteder. I tilfælde af materielle eller væsentlige ændringer til databeskyttelsesoplysningerne, især ændringer, der påvirker behandlingen af dine personoplysninger, som vi allerede har indsamlet, informerer vi dig på forhånd (f.eks. via e-mail).